رکتوم چیست؟ به ۱۵ سانتی متر انتهای روده بزرگ، رکتوم یا راست روده می گویند. این قسمت روده هم می تواند مانند سایر قسمت ها دچار سرطان شود که به آن سرطان رکتوم یا راست روده ( به نگلیسی Rectal cancer ) گفته می شود.
علایم سرطان راست روده چیست؟
این قسمت روده هم می تواند مانند سایر قسمت ها دچار سرطان شود که علایم معمولا با خونریزی از مقعد یا یبوست طولانی مدت یا باریکی قطر مدفوع نمایان می شود.البته در مراحل اولیه می تواند کاملا بدون علامت باشد؛پس غربالگری سرطان روده در تمامی افراد سالم بدون علامت جامعه از سن ۴۵ سالگی با ترجیحا کلونوسکوپی لازم است انجام شود.
چه پزشکانی درمان بیمار مبتلا به سرطان رکتوم را انجام می دهند؟
در تمام دنیا و از جمله کشور ما ایران،درمان کانسر رکتوم توسط تیمی از پزشکان شامل جراح (مخصوصا فوق تخصص های جراحی کولورکتال) ، مدیکال اونکولوژیست (فوق تخصص های هماتولوژی و اونکولوژی)، رادیواونکولوژیست (متخصص رادیوتراپی)، فوق تخصص گوارش، فیزیوتراپ لگن و پرستاران استومی انجام می گیرد.
قبل از شروع درمان سرطان رکتوم چه کارهایی باید انجام شود؟
.
معمولا قبل از جراحی حدود ۴ ماه توسط مدیکال اونکولوژیست (فوق تخصص هماتولوژی و اونکولوژی)، بیمار شیمی درمانی تزریقی یا ترکیب تزریقی و خوراکی و در مواردی ایمنی درمانی می شود و سپس یک ماه شیمی درمانی فقط تزریقی یا خوراکی شروع می شود و جهت انجام پرتودرمانی به متخصص رادیواونکولوژیست (رادیوتراپیست)، ارجاع می شود؛ به عبارتی یک ماه ترکیب شیمی درمانی و پرتودرمانی انجام می شود و پس از آن بیمار جراحی می شود.
بسته به نوع تومور رکتوم،محل و سایز تومور، ممکن است زمان شیمی درمانی و تعداد دفعات آن تغییر کند و ترتیب آن با جراحی یا رادیوتراپی جابجا شود. به عبارتی ترکیب علم، هنر و تجربه لازم است که تیم درمان بتوانند بهترین درمان را برای سرطان رکتوم انجام دهند.
توضیحات بیشتر را در ویدئو ببینید
بله، این قسمت روده هم می تواند مانند سایر قسمت ها دچار سرطان شود.